SHOPPING | INTERVIEW BY SHOPPING UNLIKE

19.7.13



Hello lovely! I am so sorry, but this post is fully written in Dutch. The lovely Shopping Unlike team interviewed me about the ins and outs of my blog and shopping in Amsterdam. Really hope you do not mind. Tomorrow everything will be back to normal! :-) All Dutchies can read the interview, that is also posted here, below. 
Happy Friday!
-xoxo-
JP


Meet Floor. Een Amsterdamse schone met een liefde voor kunst en mode. Haar blog Jade Pillar is dan ook een mix van beide. Floor haalt haar inspiratie voor bloggen vooral uit streetstyle blogs en de moderne kunst. In dit interview vertelt Floor ons meer over wat haar zo interesseert aan de mix van mode en kunst, waar je het beste kunt shoppen en wat haar favoriete item is. Benieuwd naar Floor? Lees dan gauw verder en get to know her!
Shopping Unlike: Hoe ben je op de naam voor je blog gekomen? Wat is je inspiratie geweest? 
Floor: Jadepillar.com is natuurlijk niet echt een voor de hand liggende naam voor een fashionblog. Ook niet erg handig eigenlijk, omdat de link met fashion niet gelijk duidelijk is haha. De naam is een restant uit de tijd dat ik op de kunstacademie zat. In die tijd ondertekende ik al mijn schilderijen met JP: Jade Pillar. Jade, omdat dat mijn favoriete kleur is en Pillar, omdat ik dat gewoon een hele toffe naam vind. Jadepillar.com was in eerste instantie dan ook een blog over kunst. Nu ligt de nadruk vooral op fashion, met een klein beetje kunst tussendoor.
Shopping Unlike: Waarom ben je met bloggen gestart?
Floor: In eerste instantie ben ik met bloggen gestart om te schrijven over kunst, en dan vooral over jonge, nog niet zulke bekende kunstenaars. Maar stukje bij beetje ontdekte ik de fashionblog’s en was ik binnen no-time verslaafd! Het leuke aan bloggen over mode vind ik dat het een creatieve, maar laagdrempelige manier is om jezelf uit te drukken. Niet iedereen kan een mooi kunstwerk maken, maar iedereen kan zichzelf kleden zoals hij of zij wil. Eigenlijk zie ik fashion dus ook als een toegankelijke vorm van kunst, wat het super leuk maakt om over te bloggen. En wat het bloggen het allerleukst maakt is natuurlijk dat ik met veel andere mensen in contact komt, die net zo gek van mode zijn als ikzelf! 
Shopping Unlike: Waar haal jij je inspiratie voor het bloggen?
Floor: Mijn inspiratie haal ik vooral uit streetstyle blogs (Stockholm Street Style en Jak & Jil), magazines (Vogue, i-D, Dazed & Confused) en moderne kunst. Zo vind ik het bijvoorbeeld heel leuk om te zien dat de pop-art schilderijen van Roy Lichtenstein verwerkt waren in de collectie van Philip Lim, het werk van Frida Kahlo (Mijn favoriete kunstenares. De film over haar leven met Salma Hayek is ook echt een aanrader!) in een collectie van Moschino en de prints van Raf Simons en Jil Sander al eerder geïnspireerd waren op de werken van Picasso. Juist het vertalen van creativiteit naar iets draagbaars is wat mij altijd inspireert.
Shopping Unlike: Wat bevalt je het meeste aan bloggen?
Floor: Eigenlijk vind ik alles aan bloggen leuk, maar het allerleukste vind ik dat je veel nieuwe mensen ontmoet. Wat ik ook leuk vind aan bloggen, en dat zegt misschien meer over mij dan over het bloggen zelf, is dat het mij motiveert om iedere dag echt wat leuks aan te trekken. Een joggingbroek en sweatshirt zijn niet super interessant om te posten, dus het bloggen maakt eigenlijk dat ik een stuk regelmatiger mijn best doe om er leuk uit te zien, haha! 
Shopping Unlike: Wat is jouw favoriete onderwerp om over te bloggen?
Floor: Mijn favoriete onderwerp is mode. Bloggen over kunst vind ik net zo leuk, maar ik merk dat ik veel meer interactie met mijn lezers opwek als ik blog over mode. En juist die interactie is wat het bloggen net dat beetje extra leuk maakt.
Shopping Unlike: Wat is je favoriete item dat je ooit gekocht hebt? 
Floor: Wat een moeilijke vraag haha! Misschien is het zelfs wel iets wat helemaal niets met kleding te maken heeft: mijn laptop! Zonder mijn laptop, geen blog. Net zoals zonder mijn camera trouwens. Vorig jaar heb ik een Samsung NX 200 gekocht, een SLR camera waar ik echt ontzettend blij mee ben en waar ik alle foto’s voor mijn blog mee maak. Qua kleding is het denk ik mijn zwart leren biker jack: die wordt nog steeds ieder jaar mooier.
Shopping Unlike: Wat is jouw Must Have item van dit jaar? 
Floor: Een paar mooie flatjes. Eigenlijk drie paar: stoere boots, flitsende sneakers en nette loafers met een twist. Ik merk zelf dat ik steeds vaker ga voor flatjes. Hakken zijn ontzettend mooi, maar er zijn tegenwoordig steeds meer platte schoenen te vinden die net zo fashionable zijn en geen pijnlijke voeten opleveren na een dag werken.
Shopping Unlike: Wat is jouw favoriete shopping/mode stad?
Floor: Zelf woon ik in Amsterdam, waar ik ondertussen precies weet wat ik waar kan vinden. Omdat ik het fijn vind om alleen en gericht te shoppen, is dat natuurlijk heel relaxed. In het buitenland shop ik graag in Berlijn en Parijs.  In Berlijn ga ik voor de kleine boetiekjes en in Parijs juist meer voor winkels als The Kooples en natuurlijk mijn all-time favorite: Isabel Marant.
Shopping Unlike: Welke shop tips kun je geven over de stad waar je woont (of dichtbij woont). 
Floor: Meestal komt het er toch op neer dat ik shop in mijn eigen stad, Amsterdam. Vaak schiet ik nog even na werk de stad in, maar af en toe maak ik er echt werk van. Mijn favoriete shop-dag is daarom sinds ik full time werk de zaterdag. [Iedereen die de mogelijkheid heeft om door de weeks te shoppen raad ik dat zeker aan. J] Mijn partner in crime is meestal mijn vriend, vandaar dat we altijd een mix doen van vrouwen en mannenwinkels.
Mijn garderobe bestaat vooral uit basics, aangevuld met mooie stukken als schoenen en jasjes. Voor de basics schiet ik meestal even snel langs de H&M en sinds kort de COS in de Leidsestraat. De COS is net een beetje duurder dan de H&M, wat je ook wel terug krijgt aan kwaliteit. Toch kan ik het niet laten om af en toe ook even de H&M in te schieten voor wat fijne t-shirts en natuurlijk de Trend afdeling. Een andere favoriet is Monki in de Kalverstraat. Altijd fijn voor de wat creatieve en apartere items.
Wil ik niet alleen wat fashion-snacken, maar ook kijken naar duurdere items, dan ga ik naar Hotel Droog. Daar zit Kabinet, het best bewaarde designer geheim van Amsterdam! Dit kleine winkeltje, dat verstopt zit op de 2e etage van Hotel Droog verkoopt merken als Isabel Marant en Maison Martin Margiela. Zorg dat je altijd even langs gaat in het sale seizoen, want de kortingen lopen hier op tot 50% op designer wear! (Inclusief de Isabel Marant Bekkets bijvoorbeeld.)
Na de lunch ga ik meestal nog even kijken in de negen straatjes. De wolvenstraat is favoriet met winkels als Spoiled en Closed. Daar vind je zowel mooie kleding voor vrouwen als mannen, dus fijn voor een shopdate met je vriend. 
Shopping Unlike: Wat is jouw tip voor mensen die graag met bloggen beginnen willen?
Floor: Mijn tip voor iedereen die met bloggen wil beginnen is: gewoon doen! Realiseer je wel dat het best veel tijd en energie kost om een blog te onderhouden, maar als je net zo’n passie hebt voor mode en mooie dingen als ik en veel andere meiden en jongens dan vind ook jij het vast te gek. Probeer daarnaast goed na te denken over wat jouw blog onderscheidt van al die anderen. Bij mij is dat vooral de link met kunst, maar het kan natuurlijk van alles zijn.

Ik hoop dat je het leuk vond om wat meer over mijn blog te lezen. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden! :-)
-xoxo-
JP


2 opmerkingen:

  1. Leuk! En ik wilde binnenkort net Hotel Droog eens gaan testen, nog nooit geweest! :)

    x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super leuk Hotel Droog! Over het algemeen wel best prijzig, maar in de sale is dus vooral Kabinet heel chill! Ook is er een galerie en kan je er best leuk koffie drinken. Ga er binnenkort ook weer eens heen denk ik! :-) Fijne dag vandaag! x

      Verwijderen

Thank you for taking the time to leave a comment. I appreciate and read every single one of them. Talk to you soon! -xoxo-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...